BHV, splitsen of niet? (Brigands)
Ik ben niet meteen voorstander van een splitsing van het kiesarrondissement BHV want dat zou (1) een vals signaal (overgeven, surrender, retreat) naar de Franstaligen toesturen ivm het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, momenteel beseffen de Franstaligen dat nog niet (of juist wel door hun tegeneisen van uitbreiding enz?).
Te meer was ik tegen een splitsing van het kiesarrondissement BHV omdat men het ging bespreken tijdens de formatiegesprekken in het kader van een Staatshervorming (2). Ik hecht meer belang dat men (Vlaanderen) in de regio BHV een hervorming doordrukt met het oog op de pacificatie van het communautaire conflict (theoretisch scenario).
Alleen ziet het er sterk naar uit dat er weinig sprake zal zijn van een Staatshervorming. Men staat in de formatiegesprekken blijkbaar nergens. De Verkenner heeft enkel bekomen dat men zou terug beginnen te onderhandelen. Milquet heeft toen de toon al gezet: ministaatshervorming maar surtout niet teveel. De Franstaligen hopen dat we zouden onderhandelen over BHV om te plooien naar hun eisen, onaanvaardbaar. Nu dreigen ze met een institutionele crisis tenzij men zou 'onderhandelen' terwijl dat theoretisch & juridisch gezien niet nodig is.
Uiteindelijk moet men ooit eens de Franstalige arrogantie de mond toesnoeren en hen heel duidelijk maken waar het op staat. Indien men niet op een volwassen manier wil onderhandelen om, in het kader van een Staatshervorming, te zorgen voor een communautaire pacificatie in de regio Brussel Halle Vilvoorde dan moet men het Franstalige gebluf van institutionele crisis tot het uiterste drijven en hebben we geen andere keuze dan het parlementaire knopje éénzijdig groen te kleuren.
Men is tijd aan het rekken, om een Staatshervorming uit de wacht te slepen? Of eerder last van last minute Belgitude? Koudwatervrees voor een institutionele crisis dat ons naar onafhankelijkheid zou leiden?
De Franstaligen dreigen met een institutionele crisis. Zonder een Grondwettelijke oplossing voor het kiesarrondissement heeft men ook een institutionele crisis. Als ze de alarmbelprocedure inroepen zal dat maar één effect hebben: escalatie en dan zal het wellicht gedaan zijn met België.
Ik had liever nog een laatste maal een Staatshervorming gehad ter voorbereiding, maar als men kiest voor een conflictstelling dan laat men ons weinig keus.
Geen grote & deftige Staatshervorming, EENZIJDIGE SPLITSING BHV.
Alarmbelprocedure? Einde België.
Deftige Staatshervorming & pacificatie communautair conflict in BHV.
Geen eenzijdige splitsing BHV, België zal nog iets langer overleven.
Alarmbelprocedure? Einde België.
Deftige Staatshervorming & pacificatie communautair conflict in BHV.
Geen eenzijdige splitsing BHV, België zal nog iets langer overleven.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home