Zo gaat de stad Gent met haar patrimonium om !
.
Zolang de nieuwe Gentse stads-feestzaal nog niet helemaal is afgewerkt, blijft voor iemand die naast het Stadhuis staat de mogelijkheid bestaan om een glimp van Sint Niklaas op te vangen. Zelfs het schip van de kerk is nog heel goed zichtbaar.
En ook wie het Belfort graag vanuit de Donkersteeg bekijkt, heeft daar nog even de kans toe! Natuurlijk, door die grote betonblokken zijn de onderste lagen van het Belfort niet meer te zien, maar in de hoogte blijft nog heel wat over.
.
_____________
Ik hoop dat alle genoemden daar op post zullen zijn, en wie weet? ...misschien stort het hele kraam net op het goede moment in !
Labels: Belfort, beton, Gent, ijzer, Sint-Niklaaskerk, stadsarchitectuur
5 Comments:
Het zou gaan om een historisch correct gebouw.
Met andere woorden: er heeft daar ooit zoiets gestaan. Een zulk gebouw, van dezelfde afmetingen, op die specifieke plek.
en dan? wat voor argument is zoiets? maakt het de plek mooier? Nee. Ik ken wel de term "politiek-correct" (valse, per se onbegrijpelijke term) en "historisch-correct" valt meen ik in dezelfde categorie.
Het aan het zicht onttrekken van de historische torens bij het binnenrijden van Gent was ook een van de argumenten bij de bouw van het Zuid.
Historisch correct is dat grote gebouw niet helemaal. Het hele hart van de Gentse kuip werd gesloopt voor de wereldtentoonstelling van 1913. Toen werden alle (historische) huizen rond de Sint-Niklaaskerk, tussen Belfort en Sint-Baafs gesloopt.
De nieuwe hal vind ik niet geslaagd. Het is buiten proportie in die omgeving. En of het concept veel succes zal hebben betwijfel ik ook: blijkbaar heeft de Stad Gent al heel veel moeite gehad om een uitbater te vinden voor het (luxe) 'Grand Café'.
Ik vrees dat er geen behoefte aan zo'n hal was apl in het centrum, en of het gaat renderen betwijfel ik ook. Bovendien als men een hal nodig had, wat was er dan mis met de Lakenhal op een steenworp afstand?
Inderdaad!
Een reactie posten
<< Home