Het Verraad van Lissabon (Vincent De Roeck)
Gisteren leed de vrijheid haar grootste nederlaag in een lange tijd. De Tsjechische president Vaclav Klaus ondertekende het Verraad van Lissabon en bewees daarmee het cliché dat elke Euroscepticus, zelfs de meest libertarisch ingestelde, eenmaal in de regering, toch Eurofiele posities aan moet nemen. Klaus leek lange tijd de uitzondering op deze regel te worden, maar quod non dus. Twintig jaar na de val van het communisme leeft Europa vanaf 1 december a.s. opnieuw onder het juk van een totalitair-collectivistisch systeem, alsof er de laatste decennia op ons continent niets veranderd is.
In de Verenigde Staten van Barack Hussein Obama wordt momenteel met een soortgelijk semi-communistisch bestel geëxperimenteerd, maar de Amerikanen lijken minder happig om dat zomaar te aanvaarden. Zelfs de Democraten van Obama weigeren zijn heel-linkse agenda in het Congres te steunen, en gisteren verloren de Democraten zelfs twee zittende gouverneurs aan de Republikeinen. De rechtse conservatief Bob McDonnell verpletterde de zittende Democratische gouverneur van Virginia en Chris Christie wipte de Obama-verheerlijkende gouverneur Jon Corzine in New Jersey, nochtans een traditioneel links bastion. Barack Obama bracht de laatste dagen zelfs twee campagnebezoeken aan New Jersey om Corzine te steunen, maar het volk moet hem daar eigenlijk niet meer.
Hopelijk zien we binnenkort een zelfde sentiment in de EUSSR opduiken, maar ik vrees het ergste. Gelukkig lijkt er nu echt wel iets in het Verenigd Koninkrijk te bewegen, iets dat we het best kunnen samenvatten als "Very well, alone!" met een dikke knipoog naar de situatie van Groot-Brittannië na de evacuatie van Duinkerken in WO-II. Als de nieuwe Tory-regering haar relatie met de Europese Unie inderdaad "volledig" gaat heronderhandelen, zoals verschillende Tory-prominenten deze week in de pers menig maal aangekondigd hebben, en zij zelfs bepaalde cruciale bevoegdheden die ze al in 1992 ten tijde van het Verdrag van Maastricht aan Brussel afgegeven hebben zouden gaan terugclaimen, is er voor vrijdenkers en liberalen naast Zwitserland en de Europese mini-staten ook nog een ander valabel alternatief emigratieland voor handen. God save the Queen!
7 Comments:
"The EU could teach Afghanistan a thing or two about ignoring the ballot box"
The President of Euristan, Hamid Shah Barroso, claimed victory in the battle to ratify the Lisbon Treaty after his last rival, Abdullah Klaus, withdrew. Despite widespread concerns about the integrity of the process, the international community has recognised the new constitutional settlement.
“All the votes are counted, and we can see that Lisbon has been endorsed in every province,” President Barroso told cheering members of the Loya Jirga in Strasbourg. “France, Ireland and the Netherlands have registered huge majorities in favour. In Britain, too, there is overwhelming support”.
The government of Afghanistan, which had voiced concern about corruption under Barroso, reluctantly recognised that the Lisbon Treaty would now take effect. An Afghan election observer remarked: “We are alarmed about the lack of democracy in Euristan. In many ways, representative government there is going backwards. But we have to work with the regime we’ve got”.
-- Published by Daniel Hannan MEP on his Telegraph blog --
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Klaus heeft ons verraden. Waarom hij dat gedaan heeft, blijft mij een raadsel.
Zouden we niet beter met z'n allen voor toetreding van Turkije ijveren? En vervolgens van Oekraïne, Rusland, Egypte, ... Hoe meer (grote) nieuwe lidstaten, hoe minder politieke unie.
Sorry Vincent, maar je reactie op Hannans blog mag je toch nog even toelichten, als je wilt: wie zijn precies die wij van "our interests"? De Belgische burgers die hardnekkig op eurofiele partijen blijven stemmen en die het huidige "leadership" aan de macht hebben geholpen?
Wil je dus eigenlijk zeggen dat je landgenoten hun eigen belangen niet weten te verdedigen, maar dat jij en de Britten wel weten wat goed voor ze is? Een dergelijke bevoogdende houding had ik niet van je verwacht.
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
@ Job
Ik geef toe dat ik mij misschien een iets té bevoogdende houding heb aangemeten in die reactie, maar jammer genoeg is dat wel zo, in het geval van de EU weten de Britten (de Eurosceptici daar dan toch) beter wat goed is voor alle Europeanen dan zijzelf. Groot-Brittannië is het enige land van Europa met een vrije private rendabele pers die de waarheid over Brussel en de EUSSR naar buiten brengt. Enkel de Britten kunnen met kennis van zaken een oordeel vellen over het Eurocircus. Belgen hebben geen weet van wat er zich allemaal in Brussel afspeelt. De gelatenheid na eergisteren spreekt op dat vlak boekdelen. Moest België een échte democratie zijn, zou ik uw kritiek op mijn bevoogdende houding onderschrijven. Alleen is België helemaal geen democratie.
Een reactie posten
<< Home