Als zelfs de Chinezen Obama als communist zien...
De Amerikaanse president bracht onlangs een bezoek aan het Verre Oosten, en dat viel bij velen niet in goede aarde. Enkel in Zuid-Korea liet Barack Obama zich niet op een gaffel betrappen. In Japan vond hij het de normaalste zaak van de wereld om een wel zeer diepe buiging te maken voor de Japanse keizer, iets wat in de Japanse traditie een uiting van onderdanigheid is. Dagenlang waren de Amerikaanse talkshows in de ban van deze blunder. Net als in het verleden met Obama's nederige buiging voor de koning van Saoedi Arabië spaarde conservatief Amerika haar kritiek niet op Obama's wangedrag in het buitenland. Een Amerikaans President moet in hun ogen, als belichaming van de VS als land en samenleving, immers macht en superioriteit uitstralen, en net daarin schiet de gewezen junior-senator van Illinois schromelijk tekort. Ik begrijp de kritieken maar al te goed. De Japanse keizer moet zeker met enig respect behandeld worden, maar een onderdanige buiging voor de nazaat van de Pearl Harbor-agressor is inderdaad over-the-top. Een schande.
In China was het zowaar nog erger. Niet enkel ging Hussein daar af met zijn van weinig realiteitszin getuigende speech over het grote Sino-Amerikaanse "partnerschap", waarmee hij doelde op de trieste vaststelling dat China momenteel eigenaar is van 15 tot 20% van de gehele Amerikaanse economie, maar ook in de straten van de Volksrepubliek werd hij met de harde waarheid geconfronteerd. De productenlijn "Oba-Mao" is er een schot in de roos. Overal op straat kan je er petjes, T-shirts en andere prullaria kopen met daarop de afbeelding van Obama in Mao-look. Als zelfs de Chinezen Barack Obama als communist beginnen zien, is er écht wel iets verkeerd met diens politieke keuzes in Washington. Hopelijk opent dit ook de ogen van de laatste naïeve linkse Obamafielen dat die echt niet aanstuurt op een minimaal gecorrigeerde markteconomie zoals velen blijven dromen, maar wel degelijk op een totale staatscontrole aast van de commanding heights van de Amerikaanse economie. Na de banken en de automobielsector in de voorbije maanden lonkt kameraad Obama vandaag naar de gezondheidszorg en morgen is het ongetwijfeld de beurt aan de telecom- en energiesector. En zucht... yes, he can!
6 Comments:
Interessante studie trouwens uit Chicago waaruit blijkt dat hoe meer men het met Obama oneens is, hoe "zwarter" men hem beschouwt, en hoe meer men voor zijn beleid is, hoe "witter" men de President inschat.
http://www.hln.be/hln/nl/2002/Dossier-Obama/article/detail/1034198/2009/11/26/Tegenstanders-Obama-vinden-hem-zwarter-dan-voorstanders.dhtml
"China momenteel eigenaar is van 15 tot 20% van de gehele Amerikaanse economie"???
Het zijn in werkelijkheid toch, nog steeds, vooral de individuele Japanners die naar schatting zo'n $14.000 miljard in de VS hebben belegd, in bedrijven, onroeren goed, aandelen, staatsobligaties en de denkbare rest. Nu, na 20 jaar rampzalig Japans financieel/economisch beleid à la Bush&Obama, is de spaarquote van de gemiddelde Japanner van 20% naar bijna nul % gedaald, wat geen wonder is als de centrale bank de rente op nul procent houdt. Het wachten is op het moment dat de Japanner noodgedwongen zijn Amerikaanse 'investeringen' gaat dumpen, wat een dermate funeste deflatie zal ontketenen dat het einde oefening zal betekenen voor de Amerikaanse grootheidswaan.
Heel verstandig, dus, van Obama, om zo diep als maar ging te buigen voor de Japanse keizer. Het kost niks, maar houdt de slapende honden nog even koest.
SS'er waarschijnlijk vrij zonder straf dankzij Verdrag van Lissabon! Dat is Europa vandaag! Dankuwel Herman Van Rompuy!
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/12/1/011209_boere_proces.html
@ Luc Van Braekel
Sorry Luc, ik zie hier net dat ik mij aan diezelfde zonde schuldig gemaakt heb... Hoewel we natuurlijk mijn link-posting kunnen beschouwen als een reactie op "Bruno" hierboven ;-)
Obama is duidelijk geen Vlaming, want die om het met de woorden die aan Van Artevelde toegeschreven worden te zeggen, die buigt voor niemand :)
@ Vincent
Ik denk dat je hier eventjes de "economie" verwarde met het BNP. Het is mogelijk dat de Chinese aankopen van Amerikaanse overheidsschuld tot 15-20 % van het US BNP zijn opgelopen, maar dat BNP wordt alle jaren opnieuw geschapen door de "economie". Het is dus nog niet zo erg als je het voorstelt. Natuurlijk, als Obama volgend jaar niet serieus gekortwiekt zou worden in de tussentijdse parlementsverkiezingen, dan zou het wel eens zo ver kunnen komen... (en ik durf wedden dat Louis Michel en Karel De Gucht dat graag zouden zien).
Een reactie posten
<< Home