7 oktober 2008

De Standaard gaat voor Barack Obama



Het ligt er in België nog niet zo dik op als in Nederland waar journalisten van het NRC Handelsblad via een Amerikaanse constructie giften overgemaakt zouden hebben aan de campagne van Barack Hussein Obama en Joe Biden, of waar de staatstelevisie enkel reporters naar de Democratische conventie stuurde, maar toch.

Ook in België neigen de media naar de eerste zwarte kanshebber voor het presidentsschap en stellen ze alles in het werk om John McCain en Sarah Palin belachelijk te maken. McCain zou geen e-mails kunnen versturen, was een vaak gehoord verwijt, tot bleek dat McCain geen e-mails kan sturen omwille van zijn oorlogswonden en hij zijn e-mails dicteert aan zijn assistenten.

En ook Sarah Palin ligt in de pers constant onder vuur. Bovenstaand filmpje van NBC past mooi in de Amerikaanse traditie van "alles kan en alles mag" ten overstaande de politiek, maar de manier waarop Belgische media op deze satire springen is gewoon bedroevend.

Op de website van De Standaard vinden we het volgende:
Hilarische Palin-parodie in SNL

Tina Fey kruipt in de Amerikaanse talkshow Saterday Night Live in de huid van Sarah Palin. De sketch is gebaseerd op het recente CBS interview waarin Palin zich niet van haar intelligentste kant toont.
Niet meteen een objectieve omschrijving van Sarah Palins achtergrond als je het mij vraagt, en wat doet de sneer naar haar "gebrek aan intelligentie" eigenlijk in deze aankondiging?

9 Comments:

At 7/10/08 17:24, Blogger Duplo Duplex said...

Heu, veel intelligentie heb ik bij haar nog niet opgemerkt en ik doe nochtans goed mijn best om die te vinden. Troost u, mijn zoektocht heeft bij de andere kandidaten ook nog niets opgeleverd.

Misschien denken ze bij De Standaard zelfs dat Stief Gratuit zijn gouverneurschap te danken heeft aan zijn intelligentie?

 
At 8/10/08 12:00, Blogger Adhemar said...

Ik heb de interviews gezien die Palin gaf tussen haar speech op de conventie en het vice-presidentieel debat — het zijn maar weinig, de één nog beschamender dan de ander. Ook Tina Fey’s verschillende parodiërende sketches voor Saterday Night Live zijn mij niet onbekend. Ik zie echt niet in hoe De Standaard hier de waarheid geweld aandoet.

Minstens één prominente conservatieve columniste is (volkomen terecht) nog heel wat harder in haar oordeel over Sarah Palin.

 
At 8/10/08 20:15, Anonymous Anoniem said...

Sarah Palin is voor mij ook de grootste teleurstelling van dit decennia. Die vrouw is zo zwak in debatten, dat populistisch kantje en dat taalgebruik zijn om van te gruwelen. En die toonklank... Haar beleidskennis is nihil. Zo een vrouw verdient het zeker niet om vice-president te worden.

 
At 9/10/08 00:16, Anonymous Anoniem said...

@ nicolasr

..."de grootste teleurstelling van dit (sic) decennia".....?

Dat kunt u toch niet menen, als u er even over zou willen nadenken. Dat kan toch geen serieus evenwichtig en proportioneel oordeel zijn!

En wie zou er dan wel "verdienen" van vice-president te worden? Extreme moreel-relativisten en/of perverse culturele zelfhaters (gelijk de parroterende Saturday Night Live crowd), of de vermeende 'antiracisten' van De Standaard die directe censuur toepassen en die geen objectieve journalisten zijn maar wel subjectieve ideologen?

Het valt me telkens weer op dat mensen overal ter wereld zich zeer slecht kunnen 'inleven' in andere culturen. Arrogante vermeend-'gesofistikeerde' Europeanen zijn daar geen greintje beter in dan down-to-earth Amerikanen, om over het gros van Aziaten, 'latijnen' en Arabieren maar te zwijgen.

Wanneer ik u zie schrijven "...haar beleidskennis is nihil", dan kan ik enkel meewarig het hoofd schudden. Waarop is dat oordeel gebaseerd? Op Tina Fey? Of op de goeverneur van Alaska die haar eigen partij establishment in haar staat heeft 'ontmaskerd' en aangepakt, evenals de dominante olie-industrie aldaar, en tegelijkertijd de belastingen op gewone mensen heeft verminderd.

Het gevaar voor gewone mensen in deze wereld (gelijk u en ik) komt niet van standvastige mensen met 'simpele' waarden, maar wel van 'smooth operators' (die niet zijn wat ze oppervlakkig lijken te zijn) en vooral van woordkramende vermeende 'intellectuelen'.

De heersende tijdsgeest is iets waar maar zeer weinigen kunnen aan ontsnappen. En, er zijn ook bepaalde maatschappelijke wetmatigheden, gelijk machtsalternatie op geregelde tijdstippen in (echt) democratische culturen - die individuen overstijgen. Maar, van verstandige mensen zou men mogen verwachten dat ze wat dieper nadenken in plaats van gemakzuchtig met de meute mee te lopen.

 
At 9/10/08 00:51, Anonymous Anoniem said...

Niet op Tina Fey, uiteraard, wel op de interviews en haar beleid in Alaska. Iemand die politieke vriendjes op lucratieve postjes plaats met een losse motivatie, getuigt niet van een diepgaand besef van wat een goed bestuur is.

Ik had goede verwachtingen van Palin maar ze stelt duidelijk teleur. Ze is een vrouwelijke versie van Dan Quayle.

Kijk, er is bovendien een verschil tussen "naar de mensen toe" en "de simpele uithangen". Palin probeert zo veel mogelijk één van u te spelen. Iets wat voor haar Bush en Clinton deden met succes. Gore kwam te houterig over en Bush senior te elitair. Maar zowel Bush en Clinton deden dat met een klasse die Palin overstijgt. Palin zoekt de toevlucht tot populistisch taalgebruik om het gebrek aan eigen kennis te verdoezelen.

Wie was er dan wel een goede vice-president: wel voor McCain was Romney een goede kandidaat geweest, maar die laatste is uiteraard dolgelukkig dat hij zich niet direct moet mengen in deze verkiezing. Als hij met McCain opkwam en verloor, dan had hij bij de volgende primaries in 2012 een enorme stempel van verliezer. Kijk maar naar de laatste nationale verkiezingen in de USA. Verliezers keren bijna nooit terug. De laatste die het wel gelukt is, is Nixon maar dan wel na jaren in de politieke woestijn rond te dolen.

 
At 9/10/08 03:40, Anonymous Anoniem said...

Sarah Palin-Bobby Jindal op het ticket in 2012! Daar gaan we voor!

 
At 9/10/08 04:48, Anonymous Anoniem said...

@ nicolasr

1) Uw eerste paragraafje komt zo rechtstreeks uit de naief-linkse media-met-een-Obama-agenda. Elke politieker plaatst wel enkele "vriendjes" op lucratieve postjes. Hij/zij gaat er zeker geen vijanden zetten. Als u een verstandig oordeel zou willen vormen over de kwaliteit van het "bestuur" van Palin in Alaska, dan zult u een 'big picture' interpretatie moeten volgen. Dat betekent een ex post evaluatie door serieuse onderzoekscentra. Daarvoor is haar administratie nog veel te jong (minder dan 2 jaar). In plaats van voort te gaan op enkele losse (en lose) beweringen van politieke tegenstanders, beperk u tot de gekende feiten. Zij heeft de moed opgebracht van tegen de eigen corrupte lokale partij-establishment in te gaan, zij heeft de persoonlijke belastingen verlaagt in Alaska, en zij heeft de corrupte impact van de olie-industrie gebroken (via transparantie-scheppende regulering en taxatie voor die extractieve industrie, en ook via de corruptie van de vorige regulerende 'board' bloot te leggen). Haar 80% approval rating in Alaska (kleine bevolking) is geen toeval, en u zult er niet van horen in de naief-linkse VS media, en dus ook niet in De Standaard. Let's face it, real journalism is dead, ever since the ideological left has taken control of public education.

2) U zijt veel te vlug met oordelen. Zij is nog niet vertrouwd om met de New York media om te gaan. Ik heb haar in 4 interviews gezien; in 2 was ze maar pover, in de andere 2 vertoonde ze veel verstand (en vooral gezond verstand). Zij is geen Dan Quayle, en Quayle heeft meer gezond verstand dan de meeste van zijn vroegere media-detractors.

3) Uw style-commentaar is interessant. Ik heb een totaal andere visie over wat "klasse" betekent (of zou moeten betekenen) dan u, en ik denk dat Palin meer afweet over de realiteit van de wereld dan Clinton deed in 1992 en GWbush in 2000. Het is wel enigzins ironisch van te zien dat Bill Clinton deze week beter de grondoorzaak van de huidige financiele crisis (en de fundamentele leugen van Obama daaromtrent) openlijk heeft bloot gelegd en uitgelegd, in plaats van McCain. De ontgoocheling vandaag is veel meer McCain dan Palin. (Maar McCain heeft nog wat residuele goodwill bij sommige media omwille van zijn vele jaren van anti-Bush geluiden). En ja, mijn voorkeur ging ook naar Romney. Maar die zou McCain nooit verkozen hebben kunnen krijgen (na 8 jaar GWB). Met Palin was er een betere kans, had de financiele crisis eerder (of later) uitgebroken. Nu is die kans naturlijk veel kleiner geworden.

@ Anonieme

Inderdaad, een Palin/Jindal ticket is de grote hoop voor 2012. Dit, in de veronderstelling dat de First Amendment zou kunnen overleven, want het Europese voorbeeld hieromtrent is bedenkelijk. De huidige machtshebbers in de Democratische partij zijn niet langer de Clintoneske centristen, maar wel ideologisch radikaal-links. En als die zowel beide huizen van het Congress als de Executive of het Witte Huis zouden komen te controleren, dan komt de First Amendment (vrijemningsuitingsrecht) in gevaar. De belangrijkste beslissing van de volgende president gaat om de wip-positie op de Supreme Court gaan.

 
At 9/10/08 16:30, Anonymous Anoniem said...

http://www.youtube.com/watch?v=ScZ6WeyIXAg
Nog meer anti-Palin op het internet...

 
At 9/10/08 17:28, Anonymous Anoniem said...

http://www.youtube.com/watch?v=ddRoiVWfLyU

Inderdaad anonieme, veel minder waardevol dan de echte filmpjes van Palin zeker? So cheesy...

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>