Wilfried Martens ook al orangist? (Hoegin)
Is na Siegfried Bracke nu ook Wilfried Martens orangist geworden? Tenzij ik hem totaal verkeerd begrepen heb, wil hij vandaag in Het Laatste Nieuws de klok 180 jaar terugdraaien in de tijd.
Voor alle zekerheid citeren we hem letterlijk:
Je kunt hier, in het centrum van Europa, toch geen drie ministaatjes maken. Ik ben geen separatist.Ten gronde heeft Wilfried Martens natuurlijk gelijk: het soortelijk gewicht in de Europese Unie van een Koninkrijk der Nederlanden met 27 miljoen inwoners dat met één stem zou spreken zou ontegensprekelijk een pak zwaarder wegen dan dat van de drie ministaatjes Nederland, België en Luxemburg elk apart, of, als het eens wil meezitten, samen. Maar hij had wel een iets beter moment kunnen uitkiezen dan de huidige eerder problematische post-electorale periode, met tot overmaat van ramp een Albert II die nog aan het herstellen is van een heupoperatie en pas vandaag voor het eerst op krukken heeft kunnen stappen.
Of zou hij soms denken dat het België van vandaag geen ministaatje is, en heeft hij nog nooit van Luxemburg gehoord?
Labels: Albert II | koning, Bracke | Siegfried, Martens | Wilfried
3 Comments:
In het Warande-manifest wordt de oefening gemaakt. Alle landen binnen de VN worden gerangschikt op volgorde van bevolkingsaantal. Vlaanderen zou net de mediaan van al deze landen zijn. Het argument van Martens is dus inderdaad een non-argument, maar van een overdaad aan feitenkennis heeft hij ook nooit kennis gegeven, ook niet tijdens zijn dozijn regeringen.
Inderdaad, in hetzelfde interview staat er nog een kemel, waarover ik hier vandaag een apart stuk post. M.E.S.
Hoe kleiner een staat is, hoe rijker. Dat de EU nog meer lidstaten krijgt, en dat het dus moeilijker wordt om de Europese regeldruk van het "acquis communautaire" nog te doen toenemen, is maar al te graag meegenomen.
http://www.secessie.nu/?tekst=toonauteur&naam=Prof.+dr.+Enrico+Spolaore
"Prof. Spolaore (co-auteur met Alberto Alesina van de internationale bestseller "The Size of Nations") wijst er op dat de "deugdzame tendensen" (meer democratie, meer openheid, minder conflicten, grotere decentralisatie, kleinere staten) elkaar in het algemeen versterken."
Een reactie posten
<< Home