De flodders van de week (LVB.net)
De stad Kortrijk beloont foutparkeerders. Tweehondervijftig gipsen beeldjes van zwarte katten werden door parkeerwachters gedeponeerd naast fout geparkeerde wagens in de Kortrijkse binnenstad. Als waarschuwing, want "zwarte katten brengen ongeluk", aldus mobiliteitsdeskundige Heidi Debels van de Kortrijkse verkeersdienst. Maar de beeldjes zijn meteen een geschenkje, een beloning: "De gipsen katten mogen door de burger worden meegenomen. Dan hoeven we ze zelf niet meer op te halen", verklaarde schepen Guy Leleu aan Kris Vanhee van Het Nieuwsblad. Dus, heb je nood aan nog wat tuinversiering, ga dan een dagje winkelen in Kortrijk, en parkeer fout.
Donderdagochtend heel vroeg is het zover. Dan springt de tijdsaanduiding op 01:02:03 04-05-06. "Dit is uniek, dit zal nooit meer gebeuren!", riep iemand triomfantelijk. Toch wel, maar dan over duizend, euh wat zeg ik, honderd jaar. Lig je op dat mystieke moment nog te maffen in bed? Geen probleem, in juni kan je wellicht de satanische tijdsaanduiding 06:06:06 06/06/06 in wakkere toestand meemaken. Maar waarom hebben de kranten mij niet verwittigd in 2001, toen de tijd op 06:05:04 03-02-01 sprong? Of in 2000, toen de tijd op 05:04:03 02-01-00 sprong. Want zo'n aftelling, dàt vind ik pas speciaal!
De rijkste Belg ter wereld, de voormalige spijkerhandelaar Albert Frère, houdt van de eenheid van alle Belgen. "Ik voel mij zowel thuis in Het Zoute als in Gerpinnes nabij Charleroi", verklaarde Frère in De Tijd. Ja, dat is alsof ik zou zeggen: "Ik voel mij zowel thuis op camping "'t Stamineeke" in de Ardennen tijdens het hoogseizoen (waar je op dat moment meer Nederlands dan Frans hoort), als in Waregem". Maar ik moet iets bekennen: ik voel mij méér thuis op het terras van Moeder Siska in Het Zoute. En ik moet dringend een container spijkers kopen.
De Boliviaanse president Evo Morales heeft de gas- en olie-installaties in zijn land genationaliseerd. Troepen bezetten sinds gisteren de olievelden. In een normale wereld noemen we zoiets "gelegaliseerde diefstal" en "contractbreuk" (het contract tussen de Boliviaanse overheid en de oliemaatschappijen werd in 1996 getekend en geldt voor 40 jaar), maar in De Tijd doet financieel analist Simon Nixon lyrisch over Morales: "Een man van zijn woord", "hij kwam zijn belofte na", "ergens valt zijn beslissing te begrijpen", "het is wellicht niet meer dan logisch dat een aantal regeringen een deel van die [olie]winsten naar zich toe probeert te trekken". De Tijd noemt zich sinds gisteren opnieuw een "zakenkrant".
Amerikaanse toppolitici zijn grondig verdeeld over de taal waarin de nationale hymne, de Star Spangled Banner, moet of mag gezongen worden. Condoleezza Rice vindt de Spaanstalige versie prachtig, maar president Bush en oppositievrouwe Hillary Clinton vinden dat het alleen in het Engels mag. Er ligt een mooie toekomst weggelegd voor Belgische politici op rust, om in Amerika de communautaire problemen te gaan oplossen. Wilfried, waar wacht je op?
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home